Säljande effekter

”Foliering och prägling får dina produkter att synas det lilla extra!”

Foliering

Foliering är ett fantastiskt sätt att höja uppmärksamheten på t.ex. en kartongförpackning. Man kan verkligen få produkten att stå ut i hyllan. 
Foliering är när vi applicerar en tunn folie med hjälp av en kliché, hög värme och tryck över på kartongen eller pappret. Här finns allt från colorit färger till metalliserade färger. Det kan även vara olika holografiska folier. En liten varning är att det finns mycket kataloger ute som visar en massa fina färger på folien. Problemet kan vara om de inte finns i lager eller om det inte finns i rätt kvalité. Så hör alltid med oss först, så att ni inte fastnar för något som inte finns att få tag i.

Prägling

Prägling är när man höjer upp eller sänker ner kartongytan. Detta ger oftast ingen bra effekt på tunt papper, men på kartong och kartongförpackningar ger det bra effekt. Det är också ett bra sätt att skapa uppmärksamhet eller skapa punktskrift, braille, som vi t.ex. har på våra läkemedelsförpackningar. Prägling går till så att även här har vi en kliché, en hona vid upphöjd prägling, då man trycker upp kartongen i klichén och omvänt när man skall pressa ner kartongen. Präglingarna kan vara av två typer, en enkel kliché med en nivå, eller med en gravyr där man kan få fram mycket detaljer och olika djup. Vi kan göra detta på två sätt, antingen som en separat genomgång i våra maskiner – då kan vi göra fantastiska präglingar när vi får använda rätt kartongmaterial. Sedan kan man göra präglingen samtidigt som vi stansar, t.ex. Braille gör vi på detta sätt. Men då måste man även ta hänsyn till stansningen, vilket betyder att präglingen blir något lidande.

Folieprägling

Folieprägling är när vi kombinerar foliering och prägling i ett moment. Detta kräver en del av oss och vår klichémakare, men man kan nå fantastiska resultat och såklart perfekt passning mellan folie och prägling. Här använder vi oss också utav en typ av gravyr.

Hologram

Hologram är den optimala effekthöjaren samtidigt som det är ett av de bästa sätten att skydda en produkt, det kan man läsa mer om på sidan om säkerhetstryck. Som effekthöjare kan man använda sig av många olika standardfolier som vi kan visa, samtidigt som man kan göra sitt egna hologram, vilket såklart är det optimala – men kanske inte det mest kostnadseffektiva. Självklart har det att göra med vilken typ av produkt det är man har att sälja.

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor

Foliepragling Fjäril Strand Packaging
Foliepragling Choklad Strand Packaging